Restaurant BEMBA

Restaurante BENBA @Marc García-Durán, arquitecto
Restaurante BENBA @Marc García-Durán, arquitecto
Restaurante BENBA @Marc García-Durán, arquitecto
Restaurante BENBA @Marc García-Durán, arquitecto
Restaurante BENBA @Marc García-Durán, arquitecto
Restaurante BENBA @Marc García-Durán, arquitecto

Descripció

Projecte de restaurant Macrobiòtic-Gastronòmic a l’edifici del Maremàgnum, amb dues sales de 30 i 80 comensals..

L’arquitectura del local s’inspira en la cala mediterrània situant-nos metafòricament d’esquena a les roques i la vista cap al mar.

La cuina se situa entre els dos menjadors com si fos una gran roca que conté, en el seu interior, el cor de la maquina que proveeix el menjar, però també, l’aire i la llum i l’energia que nodreix al local.

La roca i la platja es cobreixen de fusta proporcionant calidesa i contrast. L’abstracció es potencia amb l’envolupant de vidre, que, a la seva manera, mostra i oculta successivament els espais dels dos restaurants. Fusta, cristall, acer i ceràmica formen la paleta tectònica.

En el restaurant de major grandària, el mobiliari és un sistema flexible, en el qual les taules poden ajuntar-se, separar-se i moure’s creant diferents configuracions, i modulat per permetre un sistema de safates original en el qual es troben tots els aliments del menú triat.

En el restaurant petit, les taules són rodones o ovalades, i en directe homenatge a cert xef francès, es vesteixen amb estovalles blanques sobre una perímetre tou, de manera que les cames dels comensals no es veuen atrapades per la tela. Aquí la configuració és menys flexible però l’espai per persona és més generós.

En conclusió: Entre les roques i el mar: un lloc ideal per recuperar l’energia vital.

Detalls

  • Ubicació: Barcelona
  • Promotor: Privat
  • Estat: Concurs
  • Dimensió: 520 m²
  • Equip: Marc García-Duran, José Luis Echeverria, Estanislau Puig, Montserrat Galindo, Simone Branchini, Jeff Clarke.